Lisätietoa Leupoldin eri kiikarimalleista

Etusivulle

Leupold VX-I / FX-I
Kiikaritähtäinsarjat edustavat lujaa, vuosien saatossa hyväksi havaittua perustekniikkaa, mutta ne täyttävät edelleen hyvin metsästäjien tarpeet. Tähtäimen linsseissä on standardmulticoat -pinnoite hyvän ja terävän kuvan takaamiseksi. Kiikaritähtäintä on saatavana useina eri malleina joko kiinteällä tai säädettävällä suurennuksella. Koro- ja sivusäädöissä asteikkona on ¼ MOA, suojakaasuna on Leupoldin oma typpikaasu. Kiikaritähtäimen runkoputken halkaisija on 25,4 mm (1”). Viimeistelypinnoitteena kiikaritähtäimen runkoputkessa on kiiltävä musta tai mattamusta, mallista riippuen.
Runko T6061-T6 ilmailualumiiniseos
Vedenpitävyys: täysin vesitiivis
Takuu: 30 vuotta

Leupold VX-II / FX-II
Kiikaritähtäinsarjat edustavat perinteistä tekniikkaa, mutta täyttävät edelleen vaativammankin metsästäjän tai urheiluampujan tarpeet. Tähtäimen linsseissä on MultiCoat4-pinnoite terävän ja kirkkaan kuvan takaamiseksi. Tähtäin edustaa edullisempaa vaihtoehtoa edelliseen tuoteryhmään verrattuna. Kiikaritähtäintä on saatavana useina eri malleina joko kiinteällä tai säädettävällä suurennuksella olevana. Koro- ja sivusäädöissä asteikkona on joko ¼ tai 1/2 MOA, suojakaasuna on Leupoldin oma typpikaasu. Kiikaritähtäimen runkoputken halkaisija on 25,4 mm (1”). Pinnoitteena kiikaritähtäimen runkoputkessa on mallista riippuen valittavana kolme eri pinnoitusvaihtoehtoa: Kiiltävä musta, mattamusta, harmaa.
Runko T6061-T6 ilmailualumiiniseos
Vedenpitävyys: täysin vesitiivis
Takuu: 30 vuotta

Leupold VX-III / FX-III
Kiikaritähtäin on valmistettu uutta tekniikkaa ja optista osaamista hyödyntäen ja se on tarkoitettu vaativaan käyttöön. Soveltuu ominaisuuksiensa takia erityisesti metsästäjille, jotka tarvitsevat erittäin valovoimaisen tähtäimen. Kiikaritähtäimen valovoima on erinomainen, sen valonläpäisykyky on 98 %. Index Matched Lens System on Leopoldin itse suunnittelema linssien pinnoitusjärjestelmä, jolla huikea valonläpäisykyky pystytään saavuttamaan. FX-sarja edustaa kiinteällä suurennuksella olevaa tähtäinlaitetta, VX-sarja puolestaan edustaa säädettävällä suurennuksella olevia kiikaritähtäimiä. Kiikaritähtäimen runkoputken halkaisija on 25,4 mm (1”) tai 30 mm . Osassa mallistossa on valaistava ristikko. Viimeistelypinnoitteena runkoputkessa on mallista riippuen valittavana neljä eri vaihtoehtoa: kiiltävä musta, mattamusta, harmaa ja hopea. Koro- ja sivusäädöissä asteikkona on joko ¼ tai 1/8 MOA, suojakaasuna on Leupoldin insinöörien ja kemistien kehittämä typpikaasu.
Runko T6061-T6 ilmailualumiiniseos
Vedenpitävyys: täysin vesitiivis
Takuu: 30 vuotta

Leupold VX-L
Nimensä mukaisesti kiikaritähtäin on tarkoitettu olosuhteisiin, joissa tähtäimeltä vaaditaan maksimaalisia ominaisuuksia. Maksimaalinen valoteho (valovoima) on saavutettava yhdessä minimaalisen kiikarin asennuskorkeuden kanssa. Mahdottomalta kuulostava vaatimus on saatu mahdolliseksi muotoilemalla objektiivi ennennäkemättömällä ja innovatiivisella tavalla. Objektiivin elipsimuotoilu mahdollistaa, että 50 mm korkuisella objektiivilla varustettu tähtäin voidaan asentaa yhtä alas kuin perinteisellä tekniikalla valmistettu 36 mm objektiivilla varustettu tähtäin. Samaten 56 mm objektiivilla varustettu tähtäin voidaan asentaa samalle korkeudelle kuin 40 mm vanhalla tekniikalla valmistettu kiikaritähtäin. Kiikaritähtäimen runkoputken halkaisija on 25,4 mm (1”) tai 30 mm parhaan valovoimaisuuden takaamiseksi, linssien ulkopinnat on pinnoitettu DiamondCoat- pinnoitteella, valonläpäisy on parhaimmillaan 98 %. Koro- ja sivusäädöissä asteikkona on joko ¼ tai 1/10 MOA, suojakaasuna on uusi Leupoldin kehittämä Argonin ja Kryptonin seos parhaan suojan takaamiseksi. Kiikaritähtäimien ulkopinnan viimeistelypinnoit teena on saatavilla mattamusta.
Runko T6061-T6 ilmailualumiiniseos
Vedenpitävyys: täysin vesitiivis
Takuu: 30 vuotta

Leupold European-30
Leupoldin vaativille Euroopan markkinoille suunnittelema kiikarisarja, joka laadultaan sijoittuu VX-III ja VX-II sarjan väliin. Linssit on pinnoitettu laadukkaalla ja valovoimaisella MultiCoat4 –pinnoitteella. Klikkisäädöissä on metrinen asteikko (1 klikki = 1 cm 100 metrissä) Viimeistelypinnoitteena runkoputkessa on mattamusta. Kaikissa mallisarjan kiikareissa on 30 mm runkoputki. Kiikareiden mukana toimitetaan linssinsuojat.
Runko T6061-T6 ilmailualumiiniseos
Vedenpitävyys: täysin vesitiivis
Takuu: 30 vuotta

Leupold VX-7
Tämä kiikaritähtäinsarja edustaa uusinta innovatiivista ajattelua sisältävää teknologiaa. Uusien yhä kiihtyvämmällä tahdilla kehittyvän teknologian suomien mahdollisuuksien mukaisesti uusi standardi huippuluokan kiikaritähtäimille on syntynyt: Leupold VX-7. Edelleen kehitettyjen linssien valmistustekniikoiden ja niiden suojaamiseksi käytettävien pinnoitteiden myötä kiikaritähtäinten valovoimaa on pystytty parantamaan ja kuvan terävyyttä lisäämään edellisistä kiikaritähtäinsukupolvista. Linssien pinnoitteena käytetään Xtended Twilight Lens System yhdessä DiamondCoat2 sekä External Lens System kanssa. Linsseissä ei ole lyijyä paremman valonläpäisyn ja terävämmän kuvan takaamiseksi. Kiikaritähtäimen valonläpäisykyky on parhaimmillaan 98.6 %, joka alkaa olla hyvin lähellä teoreettista järkevillä kustannuksilla saavutettavaa maksimia tässä tuoteluokassa. Koro- ja sivusäätöjen suorittaminen on nopeaa uusittujen säätöjärjestelmien ansiosta sekä ¼ kulmaminuuttisäätöjen (MOA) ansiosta. Runkoputken halkaisijana VX-7-malleissa on 30 mm. Suojakaasuna tähtäimessä on uusi Leupoldin kehittämä suojakaasu, joka on Argonin ja Kryptonin seos. Tämä suojaa tähtäimen sisäpuolelta syrjäyttäen kosteuden. Yhdessä edellisten innovaatioiden kanssa kiikaritähtäimessä on useita muitakin innovaatioita, jotka parantavat sen käytettävyyttä metsässä ja radalla. Kiikaritähtäinten ulkopinnan viimeistely(pinnoitteena) ovat satiini sekä satiininharmaa.
Runko T6061-T6 ilmailualumiiniseos
Vedenpitävyys: täysin vesitiivis
Takuu: 30 vuotta

Leupold Competition
Tämä kiikaritähtäinsarja on suunniteltu erityisesti rata- tai kilpa-ammuntaan. Competition –sarjan tähtäinkiikareissa on 1/8 MOAn koro- ja sivusäädöt. Linssit on pinnoitettu laadukkaalla valoa erityisen hyvin läpäisevällä MultiCoat 4 –pinnoitteella. Runkoputken viimeistely on mattamusta. Kilpa-ammuntaan löydät myös kiikareita VX-II, VX-III, FX-II ja FX-III sarjoista. Lisää tietoa näistä löydät oheisesta taulukosta.
Runko T6061-T6 ilmailualumiiniseos
Vedenpitävyys: täysin vesitiivis
Takuu: 30 vuotta

Leupold Tactical CQ/T ja Prismatic
CQ/T ja Prismatic –tähtäimet on kehitetty nopeisiin tilanteisiin puoli- tai täysautomaattiaseiden päälle. Molemmissa tähtäimissä on käytetty laadukasta DiamondCoat2 -linssipinnoitetta. Tähtäimet toimivat myös ilman paristoja, Circle Dot –ristikko on etsattu linssiin. Et siis ole riippuvainen paristojen virrasta. Tähtäimet on helppo asentaa mukana tulevien jalustojen avulla Weaver-tyypiseen kiskoon.
Runko T6061-T6 ilmailualumiiniseos
Vedenpitävyys: täysin vesitiivis
Takuu: 30 vuotta (optiikka 30v, elektroniikka 2v)

Leupold Mark2
Leupoldin uusi taktiseen ammuntaan suunniteltu tähtäinkiikarisarja. Mark2 tarjoaa
edullisemman vaihtoehdon, tinkimättä kuitenkaan tähtäinkiikarin soveltuvuudesta taktiseen ympäristöön. Linssit on pinnoitettu laadukkaalla ja valoa hyvin läpäisevällä MultiCoat4 –pinnoitteella. Koro- ja sivusäädöt ¼ MOA tai ½ MOA, mallista riippuen.
Runko T6061-T6 ilmailualumiiniseos
Vedenpitävyys: täysin vesitiivis
Takuu: 30 vuotta